26 Ekim 2010

Yürüyedur


Mesut Özil, 15 Ekim 1988 tarihinde Gelsenkirchen'de doğan Türk asıllı Alman futbolcu. Orta Saha'da oyun kurucu mevkiinde görev yapan Mesut, 2010 Dünya Kupası'nda gösterdiği performans ile Werder Bremen'den Real Madrid'e 15 milyon avro karşılığında transfer oldu. Ayrıca bu turnavadaki başarılı futbolu ile Altın Top Ödülü'ne aday gösterilmiştir.

Zonguldak'lı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Mesut, Türkiye Millî Futbol Takımı'nın daveti üzerine yaptığı açıklamada : "Kendimi bir Alman gibi hissediyorum" şeklindeki ifadesiye bu teklifi nazikçe geri çevirerek formasını giymek istediği Almanya Millî Futbol Takımı'nı tercih etmiştir. Bu kararı aldıktan sonra futbolcunun resmi internet sayfasına yoğun hakaret mesajları geldiği gerekçesiyle bir süre kapatıldı.

Mesut, Real Madrid kulübüne imza atan ilk Türk asıllı Alman futbolcu olmuştur.


Hepimiz taniyoruz Mesut'u. Bazilarimiz öfkeliyiz, bazilarimiz ise gururlu. Mesut Almanya'da dogdu, Almanya'da yetisti ve ekmegini yedi, suyunu içti o ülkenin. Almanya Mesut'i sahiplendi, büyük bir futbolcu oldu Mesut. Sonra Türkiye ve Almanya Milli Takim'lari arasinda bir seçim yapmasi gerekti. Almanya'yi seçti, onu yetistiren ve ona yardim eli uzatan ülkeyi seçti. Ona destek olan ülkeyi seçti. Almanligi seçmemisti, Türk olmayi reddetmemisti. Sadece Almanya için top kosturacakti. Minnet duydugu Almanya'ya borcunu ödeyecekti. Sonuçta futboldan bahsediyorduk, savas degil ya bu? Bir cephe seçmedi Mesut, bir inanç, bir kültür seçmedi. Sadece meslegi geregince dogru olani seçti. Kariyeri için faydali olani seçti. Mesut Türkiye Milli Takimini seçseydi bugün Real Madrid'de oynayabilir miydi? Bugün içten içe onunla gurur duyabilir miydik? Mesut Altin Top Ödülü'ne aday gösterildi. Üstelik onu takip edenler bilir, Mesut çok ahlakli çok iyi bir insan. Resmi Twitter sayfasinda Atatürk'ün "Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim." sözünü barindiran, Türkçe açiklamalar yapip kimseyi kirmamaya çalisan bir oyuncuya, sizi bilmem ama benim canim feda olsun. Zidane Fransa'yi seçmeseydi bugün bu kadar sevilir miydi dünya'da? O yapinca dokunmadigi halde, konu Türkiye olunca çok hassas oluyoruz degil mi? Duygusalligi atalim artik, futbol bu, keyif almaya bakalim. Birakin artik Türk mü, Alman mi diye tartismayi, çocuk dünya'yi sallamaya devam ediyor. Yürüyedur Mesut!


Not: Mesut Özil'in Resmi Twitter Sayfasi için tiklayin


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder