25 Ekim 2010

Rijkaard’dan Hagi’ye..

Fenerbahçe – Galatasaray maçini konusmadan once, kaseti bir geriye saralim.


Rijkaard’la devam karari.

Bildiginiz gibi geçen sene Galatasaray ne ligde, ne Avrupa’da ne de Turkiye Kupasinda bir varlik gosteremedi. Buna ragmen yeni gelen Rijkaard’la devam karari alindi, çunku devrim yapmak istiyordu sayin Adnan Polat.

Hazirlik kampi basladi. Bizler, yani taraftar sabahlara kadar bilgisayar basinda nöbet tutup gelecek yildiz transfer haberlerini bekledik, bekledik, bekledik…
Once Haldun Ustunel’in istifasi sonra Keita’nin ve bir çok futbolcu’nun gidisiyle sok yasadik. Bu arada hala transfer haberlerini bekledik..
Yabancilardan Cana ve Pino geldi. Bekledigimiz yildiz oyuncu degillerdi tabii, bu arada hazirlik maçlari oynanmis, sezon’nun ilk maçina sayili gunler kalmisti, bu sure içinde yildiz futbolculari hala bekliyoruz ( :

Sezon’nun ilk maçi, bekledigimiz yildiz transferler yapilmadi. Ve ilk yenilgimizi kotu oynayarak aldik Sivasspor’a karsi, 2-1.

Daha sonra kendi sahamizda son sampiyon Bursaspor’u agirladik, onlardanda nasibimizi aldik, 0-2.

3. haftaya girdik ve hiç galibiyetimiz yok, dogal olarak takimin ustunde bu kazanamama’nin verdigi stres var. Ama ne yapip edip 3 puan’i almayi bildik ; 1-3.

Bu arada Misimoviç ve Insua transferleriyle taraftar biraz rahatlamis oldu.

Gaziantepspor ve Bucaspor’u da 1-0’lik skorlarla geçip Istanbul BSB’yi 3-1 yenerek Karabukspor’a konuk olduk. Yine kotu futbol, yine yenildik. Taraftarin sabri tasmaya basladi…

Ve iste o maç ..
Ankaragucu yenilgisi

Bardagi tasiran son damla, kendi sahamizda Ankaragucu’ne 4-2 yenilmek oldu !
Sahada sadece formanin hakkini vermeye çalisan Baros ve Sabri ikilisini gormek, Galatasaray kaptanini çaresizce maçi izlerken gormek, sahada kaptanlik pazubandi olan ahi gitmis vahi kalan Ayhan'i, rakip futbolcu'yu kovalarken gormek, hiç bir yetenegi olmayan sozde futbolculari Galatasaray'da gormek, Rijkaard'i maçin basindan sonuna kadar ayni yuz ifadeyle gormek, Adnan Polat'i 'ben ne yaptim' dercesine gormek, Galatasaray taraftarini isyan ederken gormek yuregimi parçaladi .. Saha’da gordugum Galatasaray olamaz, kimse bana bu takimin Galatasaray oldugunu soyleyemez !

Taraftarin isyani

O gun tribunleri dolduran taraftarda ayri bir alemdi.

Maç 0-2 ; Tribunlerde ‘Rijkaard istifa’ sesleri
1-2 ; ‘Bastir Gaalatasaray’ tezahuratlari
1-3 ; Tekrar’dan ‘Rijkaard istifa’
2-3 ; ‘Saldir Galatasaray oleeey’
2-4 ; ‘Rijkaard senin biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip’

Taraftar’da ne istedigini bilmiyor ki kardesim..

Rijkaard’in çaresizligi

Maçin 1. dakkikasindan son dudugune kadar Rijkaard oyle çaresiz duruyordu ki dokunsan aglayacak durumundaydi. Ah be Riji sen bu gunlere dusecek adam miydin..

Yonetimin karari.. [Yine ayni]

Fatura Frank’a kesildi, biz alistik nasil olsa kurbanlarin Teknik Direktor seçilmesinden ..
Bu maçla birlikte Rijkaard’in da Galatasaray ile son maçi oldu. Polat, sen’de hiç mi suç yok ? 4.5 senede gelip giden bu 5 teknik direktor’de mi hata ? Hep ayni senaryo biliyoruz bu oyun’nun sonunu izlememize gerek kalmadi…
Önce Kalli, sonra Cevat hoca, Skibbe, Bulent Korkmaz ve simdide Rijkaard. Bravo yonetim boyle devam.

Sen devrim yapmak istiyorum dedin, devrim 1 gunde olmiyacagini biliyorduk inandik sana gerekirse 2 sene bosa geçsin inanmaya devam edecegiz diye yemin ettik ama sen Rijkaard’a dogru malzemeleri vermezsen bu takim’dan bir Barcelona çikarmasini beklersen devrim’in d sini yapamazsin. Boyle devam et suçlu hep teknik direktor olsun. Sen herseyi toz pembe görürken umarim kendi sonunu’da görebiliyorsundur.

Gelelim derbi’ye..



Maçtan 2 gun once Hagimiz teknik direktor olarak geri döndü eski takimina, ne kadar’da ozlemistik seni Patr10, umarim sonun Rijkaard, Skibbe, Kalli gibi olmaz.

Hagi 2 gun’de ne yapabilirdi ? Futbol oynamayi unutan takimi nasil duzeltebilirdi ? Bu sorularin cevabini ararken sevgili Fenerbahçeliler simdiden Galatasaray’a fark atma pesindelerdi. Cok mu hafife alindik ne ?


Maç basladi ; Sahada inanilmaz bir takim. Fenerbahçe’den bahsetmiyorum evet evet Galatasaray bu ! Futbolcu degil dedigimiz adamlar bu maçta beni dahil susturdular. Futbol adina gol hariç her sey vardi. Fenerbahçelileri susturmak ne kadar’da guzel.. oh bee! Galatasaray’in nasil oynayabilicegini gorduk, sira geldi bu guzelim oyunu diger maçlar’da devam ettirmek. Inaniyoruz, güveniyoruz .
Kasetin geri kalani bos, umarim ilerde galibiyetlerle, guzel anilar ile doldurulur. Öyle guzel bir kaset olsun ki tekrar tekrar hiç sIkIlmadan izlemeye devam edelim.
Yürüyedur GALATASARAY!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder