25 Ekim 2010

2008'den bu yana Galatasaray

Yönetim


Son zamanlarda, çok tepki aldi yönetim. Özellikle takimin basina son 4,5 yilda 6. teknik direktörün gelmis olmasi taraftarin bir kismini çileden çikardi. Oysa ayni taraftara bir ay önce yönetim hakkinda fikirlerin nedir diye sorsaniz, sirf onun cevabiyla sizde umutlanirsiniz. Peki o zaman, degisen neydi?

Mart 2008'de Adnan Polat ve yönetimi Galatasarayimizin basina geçtiler. Taraftar mutlu ve umutluydu. Liseliler ise huzursuzdu. Cünkü Adnan Polat Galatasaray Lisesi mezunu degildi.
Öyle ya da böyle 4,5 yildir Adnan Polat kulübün baskani.



Bu dönem içerisinde Galatasaray ekonomik olarak çok büyük adimlar atti, ilerledi. Borçlarin bir kismi kapandi, çok büyük gelirler elde edildi, edilmeye devam ediyor. Sabirsizlikla bekledigimiz Türk Telekom Arena nerdeyse bitme asamasina geldi. Hersey çok güzel gidiyordu, takim iyi oynuyordu, taraftar rahatti. Bayan basketbol takimimiz Fiba sampiyonu oldu, Bayan voleybol takimi Final Four'u gördü. Ne yazik ki, Galatasaray Cafe Crown'da buyük bir skandala izma atildi, ama yine gereken yapilmis, sorumlular kovulmustu. Takim ise bütün elestirilere kulagini tikamis, Cem Akdag ile çok iyi isler basarmis, herseye ragmen tutunmustu lige. Bu arada Futbol takimimiz 2009/2010 yilini 3. sirada tamamlamisti. 2009 yilina kadar hersey çok güzel gitti. Ama 2010'da hersey degismisti.


Teknik direktör sorunsali


Hatirlayalim, Adnan Polat 4,5 yildir Galatasaray'da ve Gheorghe Hagi bu dönem içerisinde takima gelen 6. teknik direktör. Cok uzaklara gitmeyecegim. Rijkaard ve öncesi hep ayni zaten. Yeni bir teknik direktör, yeni umutlar. 5 kez tekrarlandi, dile kolay.


Rijkaard geldi. Hepimiz çok sevinçli, gururluyuz. Hava atiyoruz saga sola.. Hedeflerimiz var diyoruz! Belki bu sene olmaz, seneyede olmaz. Belki sabretmemiz gerekir ama sabrederiz, zaman dedigin ne ki, sonunda basari yok mu diyoruz. Sözler veriyoruz birbirimize. Sabredecektik! Yönetim açiklamalar yapiyor, aslinda hep duydugumuz seyleri tekrar ediyor ama biz farkinda bile degiliz, Rijkaard gelmis hedeflerimiz var bizim! "Arkasindayiz, ne olursa olsun onunla devam edecegiz" diyor Polat. "O takimin patronu" diyor. Istedigi bir transferi bile yapmayip bunun parasini Rijkaard'in tazminatina veren yönetim.. Simdi baskan oldugu 4,5 yilda, 6. teknik direktörle sözlesme imza atmis yönetim. Yine de heveslenmistik, her sey çok guzel olacakti, basaracaktik. Ama Rijkaard'in istedigi hiçbir sey olmadi. Hiçbir transfer. Bir Servet Cetin onu göndermeye yetti. Bir Servet Rijkaard'a tercih bile edildi. Cok girmeyecegim bu konulara. Taraftar.. Hepimiz bastan çok sevindik. Sonra bir sene geçti, bolunmeye basladik, Rijkaard gitsin diyenler oldu.. Ali Sami Yen'de taraftar bolundu. Ama "Rijkaard Istifa" diyenler agir basti. Yönetimde taraftardan güç olarak alistigimiz hatayi tekrarladi. Thomas Doll bir yil once demedi mi "Burada, iki yılda 12 teknik direktör değişmiş.. Böyle bir durumda, bütün suç teknik direktörlerde olmasa gerek?" diye, ilk geldiginde.. Ne tesaduf, o da yok simdi! Ve bütün suç teknik direktörlerde, öyle mi?


Zor günler yasadik. Rijkaard gitti, bazilarimiz mutlu bazilarimiz üzüntülüydü. Yeni teknik direktör adayinin kim olacagini düsünmeye basladik. Böyle devam ederse, yeni harcayacagimiz teknik direktör olacakti. Cogumuz bir konuda hemfikirdik: Rijkaard'in gidisinin ardindan acimizi, üzüntümüzü hafifletebilecek tek isim Hagi'ydi. Ve birileri sesimizi duymus, Hagi takimin basina gelmisti. "Türkiye'yi çok özledim, burasi yuvam" dedi. Ilk geldiginde üçlü çektirdi, çok mutluydu, o güzel gülümsemesi hiç düsmedi yüzünden. O öyle bir adamdi ki, bir gülümsemesi için ömrünü vermeye hazir olanlar vardi. Ayrica Kewell ve Hagi'yi ayni takimda görme fikri heycanlandirmisti taraftari. Yapilanlar unutulmus, derbiye konsantre olunmustu. Ve Hagi takima kattigi motivasyonlar Kadiköy'den 10 yil sonra bir puani koparmisti. Ama bunda yardimcisi Tugay Kerimoglu'nun payi yadsinamayacak kadar büyüktü. Tugay, Ingiltere'de öngrendigi seyleri uygulamisti takima. Maç sonrasi görüntüler ise, gelecek güzel günlerin habercisiydi. Bize ise, son 4,5 yilda daha önce 4 kez yaptigimiz gibi, 5. kere olanlarin üstüne bir sünger çekmek ve "Bari bu sefer harcamayin. Hagi ile Tugay'a yapmayin" diye dua etmek kaldi.

Ama yine yeni yeniden: umutluyuz! Hosgeldin Hagi, özledigimiz ruh..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder