11 Mart 2011

Japonya'da büyük felaket !

Bilindigi üzere 11/03/2011 tarihinde Japonya'da saatler 14.46'yi gösterdigi sirada (Türkiye saatiyle 07.46) meydana gelen 8,9 büyüklugunde ki deprem, ve, sonrasinda tsunami, 100 yilin en büyük felaketi oldugu söyleniyor. Daha önce hiç bu kadar büyük bir deprem yasamadiklarini dile getiren Japonlar, bir hayli saskin. Bu olanlar yetmezmis gibi bir de Fukisima nukleer santralinde meydana gelen patlamadan sonra radyason sizintisi basladi santralin 30 km'lik çevresi boşaltıldı. Ölü sayısı 3 bin 373 oldu. Fukuşima'da ortaya çıkan radyasyon seviyesi 6'ya çıktı. Çernobil'de patlama 7. seviyede olmuştu.

Japonya halki zor durumda, bir çok markette stoklarin bittigi söyleniyor.

Deprem ve tsunaminin büyük bir felakete yol açtığı Japonya'da, afet bölgesinde yer alan Forest Park General Hastanesi'nde ilaç ve gıda stokunun bulunmadığı ve hastaların zor durumda oldukları bildirildi.
Bu arada Amerikan, Fransiz ve Alman büyükelçilikleri Japonyayi terk edin duyurusunda bulunurken
Türk Büyükelçiliği Tokyoyu terk edin Acil ve Önemli uyarısında bulundu.


Japonya, Türkiye ile tarihî bağları güçlü bir ülke. Sultan II. Abdulhamid’in Osmanlı’nın dostluk mesajlarını götürmek amacıyla Japonya’ya gönderdiği ve dönüşte geçirdiği kazanın ardından hayatta kalan mürettebatına Japonya devleti ve halkı tarafından içtenlikle yardım edilen Ertuğrul Fırkateyni’nin anısı hâlâ hafızalardaki yerini koruyor. Japon halkının Türkiye konusundaki hassasiyetinin en büyük örneğini ise 99 Depremi’nde hep birlikte müşahade ettik.
Şimdi, sıra bizde. Hayatın alt üst olduğu, marketlerin kapandığı, toplu taşımanın durduğu, elektrik kesintilerinin yaşandığı Japonya yardım bekliyor. Kimse Yok Mu Derneği’nin arama kurtarma ekibi Japonya'ya ulaştı. Derneğin başlattığı yardım kampanyası sonucunda bölgeye acil insanî yardım gönderilecek. Japon halkının acılarını paylaşmak, zor günlerinde yanlarında olmak için başlatılan kampanya yardımseverlerin destekleriyle büyüyecek.

1999 Marmara Depremi’nde Türkiye’ye en fazla yardımcı olan ülkelerden biri olan Japonya’ya yardım göndermek için siz de Kimse Yok Mu Derneği ile irtibata geçebilirsiniz.

Belki de Japonya’ya II. Ertuğrul Fırkateyni’ni göndermenin vakti gelmiştir...

Sizde Japon halkina yardim etmek istiyorsaniz : Tiklayin



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder